Hosting? Wybierz ten najlepszy

Jeżeli prowadzimy jakąkolwiek działalność handlową, zwłaszcza w internecie musimy zadbać, aby nasza usługa była kompleksowa i na jak najwyższym poziomie.

Na początek hosting wirtualny
W przypadku prowadzenia e-sklepu na jego sukces składa się wiele różnych działań, również to jaki hosting wybierzemy. Nasza strona powinna być oczywiście prosta w obsłudze, czytelna, z dobra grafiką. Te najprostsze rozwiązania zwykle przeznaczone są dla tych, którzy zajmują się raczej wąską działalnością. Kiedy zaczynamy naszą przygodę ze sprzedażą w sieci nie będziemy potrzebowali skomplikowanej usługi serwerowej. Na początek raczej wystarczy nam hosting wirtualny, nie będzie on generował wielkich kosztów, a zapewnimy sobie stałą opiekę administracyjną i gotowy panel do zarządzania usługą serwerową i to powinno nam wystarczyć.

Kiedy nabierzemy wiatru w żagle…
Z kolei jeżeli zaczniemy nabierać rozpędu w naszym sklepie lub od początku zakładamy, że będziemy handlować sporą ilością różnych produktów zdecydowanie lepiej jest postawić na hosting VPS, czyli Virtual Private Server. W zależności od tego na jaki pakiet się zdecydujemy będziemy mieli określoną moc obliczeniową, przestrzeń dyskową oraz przydzielony transfer. W tym wypadku jesteśmy odseparowani od innych użytkowników, mamy własne oprogramowanie serwerowe oraz system operacyjny. Otrzymujemy wówczas gwarancję określonych parametrów serwera.

Dedykowany dla największych sklepów
Serwery dedykowane z kolei przeznaczone są dla dużych sklepów internetowych, które mają setki produktów i każdego dnia setki zamówień oraz tysiące użytkowników, którzy stale korzystają z naszego towaru. Tego typu hosting ma wiele zalet, jest elastyczny pod względem oprogramowania i systemu operacyjnego, a przede wszystkim bardzo wydajny. Może być też dowolnie dopasowywany do naszych aktualnych potrzeb. Za tak luksusową usługę będziemy musieli jednak słono zapłacić.

Hosting może być różny, ale najważniejsze, aby był idealnie dopasowany do charakteru i tempa naszej działalności.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Please enter your name here